WYSIWYG Web Builder
Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις είναι μια δαπανηρή επένδυση, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της επένδυσης και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ (εκτός από τα οφέλη για το περιβάλλον) είναι ότι δεν χρειάζονται ως επί το πλείστον συντήρηση για έως και 25 χρόνια, που είναι η ωφέλιμη διάρκεια ζωής των φωτοβολταϊκών στοιχείων του πάνελ. Παρόλα ταύτα απαιτείται ο περιοδικός καθαρισμός τους.
Η μείωση της απόδοσης ενός φωτοβολταϊκού πάρκου έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του εισοδήματος και συνεπώς επιμήκυνση του χρόνου απόσβεσης της επένδυσης, λόγω της συνεχούς και αυξανόμενης απώλειας παραγωγής ενέργειας.

H βασική αιτία που μειώνει την απόδοση μιας Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης είναι η έλλειψη καθαριότητας των Φωτοβολταϊκών πάνελ. Αυτό οφείλεται σε επικαθήσεις διάφορων ξένων υλικών (ρύπων) πάνω στα πάνελ. Η περιβαλλοντική ρύπανση προέρχεται κυρίως από σκόνη, βιομηχανικά απόβλητα σε μορφή μικροσωματιδίων που μεταφέρονται από τον αέρα, περιττώματα πουλιών, εκκρίσεις εντόμων, χώμα από την ύπαιθρο καθώς και από πολλούς άλλους παράγοντες που αποκαλούνται διεθνώς «soiling».
Είναι προφανές ότι η ρύπανση αυτή παρεμβάλλεται μεταξύ του ήλιου και των φωτοβολταϊκων στοιχείων μειώνοντας την απόδοσή τους. Γενικά έχει διαπιστωθεί από μελέτες ερευνητικών εργαστηρίων, ότι η απόδοση των πάνελ μειώνεται σύντομα μετά την εγκατάστασή τους από 8% έως και 25% ανάλογα με τη ρύπανση της περιοχής εγκατάστασής τους.
Συνίσταται ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών πάνελ γίνεται  μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, επειδή κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ μηνών παράγεται περίπου το 90% της ετήσιας συνολικής ηλεκτρικής  ενέργειας.
Ανάλογα με την περιοχή και το είδος των ρύπων (τοποθεσία της εγκατάστασης), προτείνεται να γίνονται τρεις τουλάχιστον καθαρισμοί ανά έτος ήτοι: τέλη Μαρτίου, τέλη Μαΐου και τέλη Αυγούστου. Συνιστάται ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών πάνελ να μην πραγματοποιείται σε συνθήκες πλήρους ηλιοφάνειας ή νωρίς το απόγευμα. Συνεπώς, θα πρέπει ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών πάνελ να γίνεται πριν από τις 9:00 π.μ. ή μετά τις 6:00 μ.μ.
Επίσης συνίσταται να γίνονται ενδιάμεσοι καθαρισμοί μετά από λασποβροχές όποτε αυτό απαιτείται.

Αυτόνομο Solar Cleaning HeliosRobot– What You Need to Know
Σε πολλές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις χρειάζεται μια λύση καθαρισμού τους, που θα διασφαλίζει ότι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια (πάνελ) παραμένουν χωρίς επικαθίσεις διάφορων υλικών πάνω στη γυάλινη επιφάνεια . Η λύση αυτή πρέπει να είναι αξιόπιστη, αποτελεσματική και ανθεκτική και προσφέρεται από το  HeliosRobot.
Το HeliosRobot είναι το αποτέλεσμα εις βάθος έρευνας και δοκιμών δύο και πλέον ετών με στόχο την ανάπτυξη μιας ελκυστικής ρομποτικής λύσης καθαρισμού Φωτοβολταϊκών πλαισίων. Κατασκευάζεται από υλικά ανθεκτικά, υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας. Η απόσβεση της αγοράς του γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα καθιστώντας την επένδυση αγοράς του για τον καθαρισμό των φωτοβολταϊκών ηλιακών πάνελ ιδιαίτερα συμφέρουσα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ρομπότ καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ HeliosRobot, που το διαφοροποιεί από όλα τα ανταγωνιστικά, είναι ότι εκτός από τον καθαρισμό με βούρτσα και νερό βρύσης προσφέρεται και η δυνατότητα στεγνώματος της καθοριζόμενης επιφάνειας. Είναι εξοπλισμένο με επιπρόσθετο μηχανισμό στεγνώματος-στραγγίσματος της γυάλινης επιφάνειας, έτσι ώστε να μειώνεται το κόστος πλυσίματος.
Το HeliosRobot είναι ένα ρομπότ που χρησιμεύει στον καθαρισμό των φωτοβολταϊκών πλαισίων και εγκαταστάσεων.  Λειτουργεί αυτόνομα με μπαταρία και είναι η τέλεια λύση εκεί όπου απαιτείται ο καθαρισμός γυάλινων επιφανειών των φωτοβολταϊκών πάνελ. Eίναι ασύρματα τηλεχειριζόμενο με Joystick. Προσφέρει δυνατότητα προσαρμογής του στις ειδικές τεχνολογικές απαιτήσεις καθαρισμού του φωτοβολταϊκού πάρκου όπως π.χ.στις διαστάσεις των πάνελ της εγκατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρονται βελτιστοποιημένες και προσαρμοσμένες λύσεις σε ειδικές εφαρμογές καθαρισμού των φωτοβολταϊκών πάνελ.


Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Το πιο σημαντικό και ιδιαίτερα χρήσιμο και καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα (δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εκκρεμεί η έκδοση ευρεσιτεχνίας) είναι ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών πλαισίων με πλύσιμο-βούρτσισμα και στη συνέχεια στέγνωμα της επιφάνειας του

Μέγιστη ταχύτητα του ρομπότ                       : 1,66Km/h
Μέγιστη Επιφάνεια καθαρισμού                   : ~996 m2/h
Κλήση καθαριζόμενης επιφάνειας               : έως 250 
Βάρος χωρίς βούρτσες                                 : 3,2Kg
Μήκος Βούρτσας  κυμαινόμενο                   : έως 80cm
**Δυνατότητα πλύσης με κανονικό νερό της βρύσης

Ρομπότ καθαρισμού Φωτοβολταϊκών πάνελ HeliosRobot

Καθαρισμός φωτοβολταϊκού πάνελ με Robot
Το HeliosRobot σε λειτουργία καθαρισμού πάνελ
HeliosRobot σε λειτουργία καθαρισμού πάνελ
Καθαρισμός φωτοβολταϊκού πάνελ με Robot
Βούρτσα του ρομποτ καθαρισμού φωτοβολταϊκών πλαισίων
Βούρτσα του ρομποτ καθαρισμού φωτοβολταϊκών πλαισίων
Καθαρισμός φωτοβολταϊκών πάνελ
Ρομπότ καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ
Πίσω
Τηλέφωνο
Αναζητούνται συνεργασίες για την πρακτική και εμπορική εφαρμογή 
6942264553